Festa de l'animal

Primera edició

La primera edicio de la Festa de l’animal es va celebrar dissabte dia 11 de Novembre, organitzada des del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de VNG. Va desbordat les expectatives previstes, amb un gran èxit de participació de públic i d’expositors.

La Festa va comptar amb les principals empreses, protectores i associacions del sector, tant del territori com d’àmbit nacional. Expositors que es van mostrar molt satisfets. De fet, diverses empreses visitants van mostrar interès en participar a la propera edició, i entre els expositors es van establir contactes que generaran nous projectes relacionats amb el món de l’animal a la ciutat.

 

Més de 5.000 persones van passar al llarg del dia per la Festa de l’animal. Les demostracions d’habilitat organitzades pel Club Agility Alpicat, el Club Agility Vilanova i el Seprona de la Guardia Civil, van triomfar entre el públic despertant l’admiració pels animals.

Un dels plats forts del dia van ser les dues passarel·les d’adopció, que es van fer matí i tarda amb un seguiment massiu, desbordant les previsions de públic i permetent que part dels animals que van desfilar fossin adoptats.

També va comptar amb molts participants la desfilada popular, en la que tothom qui ho volia podia exhibir el seu gos.

 

La 1a Festa de l’animal es va organitzar amb l’objectiu de conscienciar sobre la tinença responsable d’animals de companyia, la seva identificació, l’obligatorietat de recollir les defecacions, i sensibilitzar contra els abandonaments. 

 

La festa va comptar amb el suport institucional i la presència del director general de Medi Natural de Generalitat Josep Escorihuela, l’alcaldessa de VNG Neus Lloveras, la regidora de Medi Ambient, Serveis Socials i Esports Blanca Albà, i la regidora de Medi Ambient d’Alpicat, Roser  Llinàs.

 

Segona edició

La segona Festa de l'Animal celebrada dissabte 19 d'Octubre a la Rambla Principal va consolidar un certamen que va omplir la rambla Principal amb activitats al llarg de tot el dia.

En la primera edició es van adoptar 4 gossos de la passarel·la d'adopció i en la segona edició 14 dels 30 gossos per adoptar van trobar amo. Una passarel·la que es va fer matí i tarda, i en la que al voltant de mil persones van poder veure els animals de 4 entitats protectores de la comarca.
La passarel·la, que va haver de doblar el recorregut gràcies a l'èxit de públic, també va servir perquè desfilessin els animals amb propietari que els van voler lluir. 

Pel que fa a l'èxit de les adopcions, els organitzadors han mostrat la seva satisfacció per haver organitzat la festa el mes d'octubre, un moment que no és tan procliu a les adopcions compulsives com els volts de Nadal. Els expositors per la seva banda, també han valorat positivament el fet d'haver celebrat la festa el mes d'octubre, i no a finals de novembre com l'any passat. Uns expositors que van ocupar 18 estands al llarg de la rambla, i que incloïen protectores, entitats i empreses. Un 85 per cent d'aquests expositors repetien de l'any passat i s'han mostrat molt satisfets de l'assistència de gent a la fira. Un públic que en gran part venia de fora de la ciutat, justament per gaudir expressament d'aquesta cita.

L'estand de l'Ajuntament va servir per resoldre dubtes entre els ciutadans en relació a la nova ordenança sobre tinença responsable i les millores que s'estan portant a terme amb les colònies de gats. En aquest sentit, el Servei de Medi Ambient està satisfet per haver assolit els objectius de conscienciar sobre la tinença responsable dels animals, censar-los, i que les entitats puguin fer de la Festa de l'Animal una plataforma per mostrar la seva tasca diària.
La jornada es va arrodonir amb les diverses demostracions dels gossos de les unitats canines de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil, els tallers o les exhibicions d'ensinistrament, en les que van poder participar petits i grans.

 

 

( Notícies Ajuntament de Vilanova - 21/10/2013 )


Organitza:

Col·laboren: